Këto ditë të nxehta vere, çfarë të frekson më mirë sesa një koktej? Edhe alkool, edhe pije freskuese të mbledhura në një.
Recetën e gjen më poshtë:
1 filxhan kastravec të prerë në kubikë
12 gjethe nenexhik
½ lugë çaji fruta murgu
lëng limoni mesatar (rreth 2 lugë)
1½ e lugës me vodka
1 degë mente, për zbukurim
1 fetë kastravec, për zbukurim
Përgatitja
1. Përzieni kastravecin, gjethet e mentes dhe pluhurin e frutave të murgut në një blender kokteji derisa pjesa më e madhe e lëngut të ndahet nga kastraveci dhe nenexhiku të jetë aromatik.
2. Shtoni lëngun e limonit, vodkën dhe shumë akull.
3. Tundeni për 30 sekonda, më pas hidheni në një gotë me akull
4. Zbukurojeni me një degë nenexhik dhe një fetë kastraveci.