Shije

Ta lash a mos ta lash orizin para gatimit. Po pas?

Ta lash a mos ta lash orizin para gatimit. Po pas?

Është i shijshëm, i shëndetshëm, por si e gatuan ti? E lan apo nuk e lan orizin para gatimit?

Ta lash a mos ta lash orizin para gatimit. Po pas?

E ke bërë si e ke bërë deri tani e mira është që orizi të lahet. Sipas nutricionistes së njohur indiane Rujuta Diwekar, asimilon më mirë cilësitë e tij ushqyese, që do të thotë se ndihmon traktin gastrointestinal thithen më mirë mineralet si hekurin, zinkun dhe kalciumin.

Orizi i njomur gjithashtu gatuhet më shpejt dhe prodhon një strukturë më të bukur në fund. Edhe aromën e ka më të mirë.

Nuk sugjerohet larja apo shpëlarja pas gatimit, por para po.

*Burimi Huffington Post