Shije

Zgjidhet djathi më i mirë i vitit

Zgjidhet djathi më i mirë i vitit

Kur mblidhni 4,434 djathëra nga 42 vende në një dhomë të vetme për të gjetur se cili është më i miri, nuk është aq e lehtë të zgjedhësh. Sigurisht, erërat të velin.

Kjo përzierje marramendëse u mbaj në një sallë konferencash në Mbretërinë e Bashkuar të mërkurën, ndërsa 250 ‘gjyqtarë’ ndërkombëtarë nuhatën dhe ecën përgjatë tavolinave me djathë për të vendosur se cili duhet të marrë kurorën në Edicionin e Çmimeve Botërore të Djathit për vitin 2022.

Fituesi i këtij viti, një gruyer nga Zvicra, u zgjodh si më i miri.

Juria e përshkroi Le Gruyère AOP surchoix, si të rafinuar, të punuar me dorë që shkrihet në gjuhë dhe ka shije barishtesh dhe frutash.

Djathi gruyère është paksa i thërrmueshëm dhe bëhet nga qumështi i papërpunuar i lopës.

Në vendin e dytë ishte një Gorgonzola Dolce DOP, një djathë i butë me gjalpë blu i bërë nga De' Magi nga Italia.