Shqiptarët në botë

Ilva Dodaj, në mes të profesionistëve më të mirë të Nju Yorkut për 2023

Ilva Dodaj, në mes të profesionistëve më të mirë

ENR New York ka përzgjedhur top profesionistët më të rinj të vitit 2023 në fushën e inxhinierisë. Në mes të 20 më të mirëve është edhe një shqiptare, arkitektja Ilva Doda, e cila është përzgjedhur mes 80 kandidatëve.

Ilva Dodaj, në mes të profesionistëve më të mirë

Si një projektuese ndriçimi arkitektonik me 15 vjet përvojë në këtë fushë, Ilva Dodaj ka udhëhequr dhe menaxhuar realizimin e shumë projekteve, të larmishme dhe sfiduese në të gjithë SHBA-në dhe Kanada-në. Midis tyre, Delta Terminal C i hapur së fundmi në Aeroportin LaGuardia, Salla e Trenit Moynihan në qytetin e Nju Jorkut, dhe pjesa e brendshme e Stacionit Union të Torontos. Përveç fitimit të çmimeve të shumta ndërkombëtare dhe kombëtare për projektet e saj, Dodaj u zgjodh gjithashtu si Dizajnerja e Vitit për Ndriçimin Arkitekturor 2021 nga revista Designing Lighting. Në universitetin ku ajo kreu studimet, Shkollën e Arkitekturës së ÇNY, ajo shërben si profesoreshë ndihmëse për ndriçimin arkitektonik. Ajo është e ftuar shpesh në juritë e çmimeve; dhe si folëse në konferencat dhe botimet e industrisë në lidhje me pikëpamjet e projektimit dhe teknologjinë e ndriçimit.

Cilët janë fituesit e tjerë:

Adam Beckmann

34, Drejtor i Asociuar

Mbështetja e ciklit të arsimit dhe përvojës

Martina Botturi

37, Drejtoreshë e Asociuar

Trajtime të avancuara të kancerit në shkallë globale

Alyson Brent

33, Project Engineer

Ndihmon në riformësimin e lëvizshmërisë në Nju Jork

Catarina Carvalho

35, Drejtuesja e Planifikimit dhe Dizajnit të Qyteteve Lindore të Amerikës
Këshillon në krijimin e sistemeve të qytetit që përfitojnë njerëzit dhe mjedisinMarc DeLuca

Marc DeLuca

30, Drejtor i Projekteve Speciale

Shkëmbimi i njohurive ndërmjet ekipeve të projektit dhe përtej

Jerry Dunn
36, Menaxher Projekti
Udhëheqja për një epokë të re të projektimit dhe ndërtimit të aviacionitBurns & McDonnell

inxhinjerisë

36, Zëvendës President, Power Group

Spearheading kompania e rritjes dhe produktivitetit

Gil Estupinan

34, Menaxher Projekti
Ekspertiza inxhinierike përshpejton rritjen e kompanisë

Patrick Farnham

33, Menaxher i Lartë i Projektit
Trajtimi i sfidave mjedisore dhe infrastrukturore globalisht

Elizabeth Fleming

34, Menaxhere e Burimeve Alternative
Një burim i vlefshëm për nxitjen e bashkëpunimit të projektit

Melissa Garlatti

39, Drejtore e Administratës së Ndërtimit
Aplikimi i praktikave më të mira për të përmirësuar proceset e projektit

Shiko të plotë këtu.