SPORT

Përfaqësuesit e Shqipërisë dhe të Kosovës në Lojërat Olimpike

Përfaqësuesit e Shqipërisë dhe të Kosovës në

Shqipëria dhe Kosova janë dy ekipet që përfaqësojnë kombin tonë në Lojërat Olimpike Tokyo 2020 me shpresa më shumë se kurrë më parë për t'u rikthyer me medalje në shtëpi.

Shqipëria mori pjesë për herë të në Lojërat Olimpike të Mynihut në vitin 1972 ku flamurin kuqezi e përfaqësonin një peshëngritës dhe katër qitës. Më pas Shqipërisë i duhet të priste deri në vitin 1992 për t’u rikthyer.

Aktualisht vendi ynë përfaqësohet nga 9 sportistë, 2 atletë, 1 gjimnast, një xhudist, një qitës, dy notarë dhe dy peshëngritës.

Në Atletikë vendi ynë përfaqësohet nga Luiza Gega që do të konkurrojë në garat 300 metra me pengesa dhe në garën 5000 metra si dhe nga Izmir Smaliaj që do të konkurrojë në kërcim së gjati.

Përfaqësuesit e Shqipërisë dhe të Kosovës nëLuiza Gega

Përfaqësuesit e Shqipërisë dhe të Kosovës nëIzmir Smajlaj

Në gjimnastikë Shqipëria përfaqësohet nga Matvei Petrov, garuesin e lindur në Moskë që aktualisht jeton në Pragë, por përfaqëson kombëtaren tonë.

Përfaqësuesit e Shqipërisë dhe të Kosovës nëMatvei Petrov

Në xhudo ngjyrat kuqezi do të vishen nga Indrit Cullhaj.

Përfaqësuesit e Shqipërisë dhe të Kosovës nëIndrit Cullhaj

Ndërkohë që në sportin e qitjes për vendin tonë do të garojë Manuela Delilaj.

Përfaqësuesit e Shqipërisë dhe të Kosovës nëManuela Delilaj

Në not do të marrin pjesë Kledi Kaziu që garon në 100-metërshin dhe Nikol Merizaj.

Përfaqësuesit e Shqipërisë dhe të Kosovës në

Përfaqësuesit e Shqipërisë dhe të Kosovës nëNikol Merizaj

Në peshëngritje, sporti në të cilin kombëtarja shqiptare ka pasur më shumë medalje dhe sukses Shqipëria do të përfaqësohet nga Briken Calja dhe Erkand Qerimaj.

Përfaqësuesit e Shqipërisë dhe të Kosovës në

Përfaqësuesit e Shqipërisë dhe të Kosovës në

Tiranapost.al