Stil jete

Kush është presidenti ukrainas, Volodymyr Zelensky, komediani që po luan rolin më dramatik të jetës

Kush është presidenti ukrainas, Volodymyr Zelensky, komediani që

“Ruani qetësinë! Jemi të fortë!”, kështu iu drejtua qytetarëve të vendit të tij presidenti ukrainas Volodymyr Zelensky, pas hyrjes së forcave ruse në Ukrainë. Presidenti me profesion komedian, i diplomuar për juridik, po luan ndoshta rolin më dramatik të jetës: atë të drejtimit të një vendi në kohë lufte, me tanke nga toka dhe raketa nga koka.

Kush është presidenti ukrainas, Volodymyr Zelensky, komediani që

Po kush është Volodymyr Zelensky?

Volodymyr lindi më 25 janar të vitit 1978. Ai është politikan, aktor, komedian, si dhe presidenti i gjashtë dhe aktual i Ukrainës.

Kush janë prindërit e tij?

Volodymyr Zelensky u lind dhe u rrit nga dy prindër hebrenj. Babai i tij, profesor dhe drejtues i departamentit të Kibernetikës, në Universitetin Ekonomik të Ukrainës. Kurse nëna e tij me profesion inxhiniere.

Lidhja e hershme me luftën dhe tragjedia familjare

Stërgjyshi i Volodymyr, bashkë me tre djemtë janë vrarë gjatë Holokaustit. I vetmi që mbeti gjallë ishte gjyshi i Volodymyr që shërbeu më vonë në Luftën e Dytë Botërore.

Kush është presidenti ukrainas, Volodymyr Zelensky, komediani që

Dëshira për kthim tek rrënjët dhe pengesa që i bëri babai

Në moshën 16-vjeçare, Volodymyr kaloi një test dhe u pranua për studime në Izrael, tek rrënjët e tij, por babai e ndaloi. Ky i fundit, duke qenë vetë akademik, e regjistroi për Juridik në universitetin ku vetë punonte.

Profesioni që nuk e ushtroi kurrë

Edhe pse i ndoqi deri në fund studimet për Drejtësi, Volodymyr nuk e ushtroi kurrë si profesion. Ai dëshironte të bëhej aktor. Ndaj në moshën 17-vjeçare bën audicion dhe pranohet në një grup komedie. Aktron për shumë vite…

Kush është presidenti ukrainas, Volodymyr Zelensky, komediani që

Rastësia mbret i botës

Volodymyr ishte president pa u bërë president. Në vitin 2015 u shndërrua në yll televizioni me rolin në serialin “Servant of the people”, ku luajti rolin e presidentit të Ukrainës.

Vetëm 3 vjet më vonë hodhi kandidaturën vërtet. Ishte nata e ndërrimit të viteve, 31 dhjetor i vitit 2018.

Fushata karizmatike e një komediani kandidat për president

“Zgjedhjet e kaluara kam votuar për Poroshenkon dhe kam gabuar”, kështu tha Volodymyr teksa garonte përballë tij, dhe në fund fitoi me 73.2% të votave.

Zelensky nuk ia ka ndjerë nevojën medias, as për fushatë e as për komunikime. Kjo për shkak të mosbesimit të tij ndaj pavarësisë së saj. Volodymyr Zelensky u ka besuar rrjeteve sociale dhe YouTube-it. Aty i publikon komunikimet e tij.

Kush është presidenti ukrainas, Volodymyr Zelensky, komediani që

Kush është presidenti ukrainas, Volodymyr Zelensky, komediani që

Kush është presidenti ukrainas, Volodymyr Zelensky, komediani që

Kush është presidenti ukrainas, Volodymyr Zelensky, komediani që

Kush është presidenti ukrainas, Volodymyr Zelensky, komediani që

Kush është presidenti ukrainas, Volodymyr Zelensky, komediani që

Kush është presidenti ukrainas, Volodymyr Zelensky, komediani që

Kush është presidenti ukrainas, Volodymyr Zelensky, komediani që

Jeta personale

Volodymyr, sot 44 vjeç, është i martuar me Olena Kiyashkon, shoqen e tij të klasës. Olena është shkrimtare dhe arkitekte. Ata u lidhën në martesë në vitin 2003. Kanë një djalë dhe një vajzë. Oleksandra erdhi në jetë në vitin 2004, Kyrylo në 2013-ën.

Kush është presidenti ukrainas, Volodymyr Zelensky, komediani që

A do t`ia dalë Volodymyr Zelensky t`i rikthejë buzëqeshjen ukrainasve të tij, që dikur ua dhuroi si aktor?