Aktualitet

Pedagogia që i hyri politikës 7 vite më parë! Kush është ministrja e re e Arsimit, Evis Kushi

Pedagogia që i hyri politikës 7 vite më parë! Kush

“Kam punuar për 23 vite në Arsim dhe prej 7 vitesh jam e angazhuar në PS”. Kjo ishte një pjesë nga deklarata që ministrja e re e Arsimit, Evis Kushi, 44 vjeç, bëri sot krah paraardhëses së saj, Besa Shahinit dhe kryeministrit Edi Rama.

Pedagogia që i hyri politikës 7 vite më parë! Kush

Deputetja socialiste ka qenë pedagoge, kur vendosi që të hynte në fushën e politikës. Ajo është diplomuar në vitin 1997 për Administrim-Biznes në Universitetin e Tiranës. Në 2008 ka marrë gradën shkencore Doktor (PHD) në Ekonomiks në Universitetin e  Staffordshire në Angli. Dy vjet më vonë mori titullin “Profesor i Asocuar,” në Universitetin “Aleksandër Moisiu” të Durrësit dhe më pas “Profesor” në Universitetin Bujqësor.

Pedagogia që i hyri politikës 7 vite më parë! Kush

Nga viti 1998 deri në vitin 2013 ka qenë lektore në Universitetin “Aleksandër Xhuvani” në Elbasan. Në vitin akademik 2008-2009 ka qenë lektore në Universitetin Shtetëror të Tetovës, Fakulteti Ekonomik, Maqedoni. Në vitet 2012-2013 ka qenë dekane e Fakultetit Ekonomik në Universitetin “Aleksandër Xhuvani” në Elbasan.

Pedagogia që i hyri politikës 7 vite më parë! Kush

Ajo u zgjodh deputete e Partisë Socialiste në vitin 2013 për qarkun e Elbasanit dhe është anëtare në Komisionin për Ekonominë dhe Financat.

Pedagogia që i hyri politikës 7 vite më parë! Kush

Ajo është autore dhe bashkautore e botimeve të ndryshme shkencore në fushën e marketingut dhe turizmit. Tashmë përpara saj është një sfidë e re, të drejtojë ministrinë e Arsimit. Evis Kushi është e martuar dhe ka dy vajza. 

Pedagogia që i hyri politikës 7 vite më parë! Kush