Lajme nga Bota

Video/ 300 mijë njerëz pa shtëpi pas shpërthimit fatal në Bejrut: Pamjet si ishte e si u bë

Video/ 300 mijë njerëz pa shtëpi pas shpërthimit fatal

Mediat kanë publikuar fotot tronditëse para dhe pas shpërthimit në portin e Bejrutit që mori jetët e 100 njerëzve, ka plagosur 4000 dhe të tjerë të cilët po kërkohen në rrënoja.

Video/ 300 mijë njerëz pa shtëpi pas shpërthimit fatal

Porti pranë Detit Mesdhme ishte plot me depo me fishekzjarre dhe lëndë të tjera të rrezikshme të cilat shpërthyen dukë shkatërruar shtëpi, spitale dhe ndërtesa të tjera me kilometra larg. 

Video/ 300 mijë njerëz pa shtëpi pas shpërthimit fatal

Video/ 300 mijë njerëz pa shtëpi pas shpërthimit fatal

Janë rreth 300 mijë njerëz për të cilët thuhet se tashmë kanë ngelur pa shtëpi nga shpërthimi që krijoji një re gjigande në formë kërpudhe në qiell, ngjashëm më atë të Hiroshimës.

Video/ 300 mijë njerëz pa shtëpi pas shpërthimit fatal

Shpërthimi më i madh u raportua në depot që kishin nitrat amoniumi të cilat ishin sekuestruar prej vitit 2013 dhe ishin lënë aty.

Video/ 300 mijë njerëz pa shtëpi pas shpërthimit fatal

Video/ 300 mijë njerëz pa shtëpi pas shpërthimit fatal

Presidenti amerikan Donald Trump e quajti një sulm të tmerrshëm shpërthimin duke iu bahskaur zërave se mund të ketë qenë Izraeli shkaktar, për shkak të konflikteve mes dy vendeve. Sipas gjeneralëve të Trump, shpërthimi ka ndodhur nga një bombë e hedhur pranë depove.

Dëmi i shpërthimit ka kapur 3 deri në 5 miliardë dollarë.

Video/ 300 mijë njerëz pa shtëpi pas shpërthimit fatal

Video/ 300 mijë njerëz pa shtëpi pas shpërthimit fatal

Video/ 300 mijë njerëz pa shtëpi pas shpërthimit fatal

Video/ 300 mijë njerëz pa shtëpi pas shpërthimit fatal

Video/ 300 mijë njerëz pa shtëpi pas shpërthimit fatal

Video/ 300 mijë njerëz pa shtëpi pas shpërthimit fatal