Aktualitet

10 mijë punonjësit e transportit do kenë shpërblim për festat. Drejtori Gonxhe zbulon shumën dhe si do i marrin

10 mijë punonjësit e transportit do kenë shpërblim për

Janë 10 mijë punonjës dhe ish punonjës të transportit publik qytetas, ndërqytetës dhe nga shërbimi me taksi, t‰ cilët do të marrin 10 mijë lekë me rastin e festave të fundvitit. Drejtori i transportit Rrugor Blendi Gonxhja, ka postuar një status në rrjetet sociale ku e konsideron shumën si një ndihmë për punonjësit e këtij sektori, dhe si një akt solidariteti me rastin e festave. 

Drejtori i DPSHTRR shkruan se transporti është një nga sektorët më të goditur nga pandemia dhe për këtë arsye qeveria ka marrë vendimin të ndihmojë me 10 mijë lekë shpërblimin. Gonxhja b/n me dije se shuma në total prej 100 milionë lekësh është siguruar nga fondet e DPSHTRR të realizuara në 2019. Gjithashtu Gonxhja njofton se është miratuar dhe shtesa për 420 Paga Lufte (26,000 Lekë) për punonjësit dhe ish-punonjësit në subjektet e transportit publik, qytetas dhe ndërqytetës të cilët nuk mundën ta përfitonin te Paketa e Qershorit (financuar po nga DPSHTRR)! 

Njoftimi i plotë: 

NJË TJETËR AKT SOLIDARITETI në prag të festave të fundvitit nga DPSHTRR - MIE për sektorin e Transportit Rrugor të Udhëtarëve, më i godituri nga Pandemia!
DPSHTRR vuri në dispozicion të Qeverisë Shqiptare fondin vjetor të bonusit nga realizimi i bilancit të 2019-ës si ent, duke e hequr nga vetja për tua shpërndarë 10,000 individëve për Vitin e Ri! Akti i tretë sivjet nga DPSHTRR!
U miratua sot VKM për Ndihmën Solidare në vlerën 10,000 Lekë për secilin nga 10,000 të punësuarit dhe ish-të punësuarit në vitin 2020 në subjektet e transportit publik, qytetas, ndërqytetës dhe shërbim taksi, që do kalojë direkt në numrat e llogarive bankare sipas listës dhe brenda Dhjetorit 2020!

U miratua gjithashtu edhe shtesa për 420 Paga Lufte (26,000 Lekë) për punonjësit dhe ish-punonjësit në subjektet e transportit publik, qytetas dhe ndërqytetës të cilët nuk mundën ta përfitonin te Paketa e Qershorit (financuar po nga DPSHTRR)!
PS: në ditët në vijim detajet teknike!

10 mijë punonjësit e transportit do kenë shpërblim për

*Tiranapost.al.