Aktualitet

Kush është Christiane Hohmann, ambasadorja e re e BE-së në Shqipëri

Kush është Christiane Hohmann, ambasadorja e re e BE-së në

Christiane Constanze Hohmann ka lindur në 10 shtator të 1964-ës në Potsdam.

Christiane ka përfunduar studimet për anglisht dhe frëngjisht në Berlin dhe ka studiuar gjithashtu letërsinë angleze.

Kush është Christiane Hohmann, ambasadorja e re e BE-së në

Në vitin 1994-1997 ka punuar në Ambasadën e SHBA-së. Më pas punoi në Zyrën e Jashtme Federale midis viteve 1997 dhe 2000 dhe si përfaqësuese e përhershme e ambasadorit në Kamerun nga viti 2000 deri në 2003.

Kush është Christiane Hohmann, ambasadorja e re e BE-së në

Hohmann punoi në Komisionin Evropian në Bruksel nga 2005 deri në 2010 . Më pas sërish në Ambasadën e SHBA ndërmjet viteve 2010 dhe 2013 dhe, pas kthimit të saj, drejtoi një departament në Ministrinë e Jashtme Federale nga viti 2013 deri në vitin 2016.

Kush është Christiane Hohmann, ambasadorja e re e BE-së në

Në vitin 2016 Christiane Hohmann zëvendësoi Christian Hellbach si Ambasador i Republikës Federale të Gjermanisë në Bosnje dhe Hercegovinë . Në korrik 2019 ajo u transferua në Ambasadën Gjermane në Talin/Estoni.

Kush është Christiane Hohmann, ambasadorja e re e BE-së në

Pas përfundimit të mandatit të Luigi Soreca-s, Hohmann do të jetë ambasadorja e BE-së në Tiranë.

Ajo ka dorëzuar sot kredencialet tek presidenti Bajram Begaj.

“I ndërgjegjshëm për sfidat dhe vështirësitë që vetë BE-ja e Vendet Anëtare të saj po kalojnë pas agresionit rus në Ukrainë, shpreh besimin se vëmendja e Bashkimit Evropian ndaj rajonit të Ballkanit Perëndimor do të jetë edhe më e madhe, duke e konsideruar procesin e zgjerimit si instrumentin më të mirë gjeopolitik për adresimin e kërcënimeve ndaj paqes dhe sigurisë së rajonit dhe të kontinentit në tërësi”, tha presidenti.