Aktualitet

Rama kalon tek Formula 1!

Rama kalon tek Formula 1!

Premtimini radhës i Edi Ramës është formula 1 të ndodhë në Shqipëri. Teksa ishte i pranishëm në edicionin e parë të panairin e makinave Rama tha se do të vijojë puna në autoparkun e Elbasanit, në një sipërfaqje më të madhe dhe shtoi se në të ardhmen mund të realizohet gara e Formula 1 në vendin tonë. Teksa e quajti një ëndërr nga e cila nuk duhet të trembemi kryeministri tha se edhe më herët askujt nuk ia priste mendja se do të kishim një finale europiane të futbollitt në Shqipëri.

“Është një panair i veçantë, i pari i këtij lloji në vendin tonë ku ekspozohen gjëra shumë tërheqëse. Gjithashtu gjen hapësirë një industri e cila po rritet dhe ne besojmë duam ta shtyjmë sa më shumë në të ardhmen e afërt në mënyrë që të krijojmë vende pune.

Dua të ftoj të vijnë ta vizitojnë këtë hapësirë ku ka shumë mundësi për të kënaqur fëmijët, të gjithë fëmijët e të gjitha moshave dhe për të kaluar disa orë krejt ndryshe në një Tiranë që është gjithmonë e më e pasur me aktivitete dhe ky ka profil më të veçantë. Ndërsa do të vijojmë punën për autoparkun e Elbasanit, një sipërfaqe më të madhe se ajo ku zhvillohet panairi dhe shpresojmë që ëndrra për të parë një garë të Formula 1, natyrisht jo në të ardhmen e afërt, por në një të ardhme të arritshme na frymëzon dhe na jep besim që të shkojmë përpara.

Askujt nuk ia kishte prerë mendja se do të kishim një finale europiane në futboll dhe e patëm. Nuk kemi pse të trembemi nga një ëndërr tjetër si kjo e sjelljes së garave automobilistike në Shqipëri deri te Formula 1 në një postë që do të ketë të gjitha karakteristikat sepse është bërë në bashkëpunim të ngushtë me FIA, federata e cila mbulon Formula 1”, tha Rama.