Lajme nga Bota

Ukraina kërkon të ndërrohet urgjentisht stafi i termocentralit bërthamor të Çernobilit

Ukraina kërkon të ndërrohet urgjentisht stafi i termocentralit
Ukraina ka paralajmëruar se po bëhet gjithnjë e më urgjente ndërrimi i rreth 210 punëtorëve që punojnë si personel dhe roje në termocentralin bërthamor të Çornobilit, që menaxhimi i tij të jetë i sigurt.

Aktualisht, i njëjti staf ka qenë në turn 23 ditë më parë në Çernobil që kur Rusia fitoi kontrollin e vendit në 24 - 23 shkurt.

Në një paralajmërim për Agjencinë Ndërkombëtare të Energjisë Atomike (IAEA), Drejtori i Përgjithshëm Grossi theksoi se stafi që operon objektet bërthamore duhet të jetë në gjendje të pushojë dhe të punojë në turne të rregullta.

“Jam thellësisht i shqetësuar për situatën e vështirë dhe stresuese me të cilën përballet stafi në termocentralin bërthamor të Çornobilit dhe rreziqet e mundshme që kjo sjell për sigurinë bërthamore.

U bëj thirrje forcave në kontroll efektiv të vendit që të lehtësojnë urgjentisht rotacionin e sigurt të personelit atje.” tha ai.