Tech

Instagram zbulon se si do të mbrojë përdoruesit ukrainas dhe rusë nga spiunët

Instagram zbulon se si do të mbrojë përdoruesit ukrainas dhe
Meta ka njoftuar se do të mbrojë privatësinë e përdoruesve në Ukrainë dhe Rusi duke fshehur informacionin se cilët llogari private ndjekin dhe kush i ndjek ato.

"Ne gjithashtu nuk po i shfaqim këto llogari në listat e ndjekësve ose ndjekësve të njerëzve të tjerë, ose në veçorinë tonë "ndjekje reciproke", tha kompania.

Kompania Meta, e cila ka në pronësi Instagram, ka njoftuar gjithashtu se do të ndërpresë lidhjet me mediat e sponsorizuara nga shteti ruse pas vendimit të qeverisë ruse për të bllokuar aksesin në Facebook (por jo në Instagram).

Sipas Meta-s, shumë përdorues në Ukrainë, përfshirë personazhe ushtarakë dhe publikë, po shënjestrohen nga persona me identitet të rremë nëpër platforma të ndryshme të mediave sociale.

Disa nga spiunët që kanë shënjestrimin persona kanë qenë të lidhur me një grup hakerimi nga Bjellorusia, ndërsa të tjerët janë lidhur me organizata mediatike që janë sanksionuar nga qeveria amerikane.

“Në përgjigje të pushtimit rus të Ukrainës, ekipet tona kanë qenë në gatishmëri të lartë për të identifikuar kërcënimet në zhvillim dhe për t'u përgjigjur sa më shpejt që mundemi”, ka thënë kompania.