Stil jete

The two most unique pools in Italy, worth a trip

The two most unique pools in Italy, worth a trip

There are two wonderful swimming pools in Italy that offer a unique experience and are admired all over the world.

They are located one in Bolzano and the other in Viterbo.

The Sky Pool, a jewel in the heart of the Dolomites

The two most unique pools in Italy, worth a trip

The most beautiful pool in the north of Italy is located in Bolzano, at the Hotel Hubertus at the foot of the Dolomites (at an altitude of 1350 meters). Named the Sky Pool for the incredible view that can be enjoyed while diving into its waters, this panoramic pool overlooks the Dolomites and seems to hover in the air with the ease of a butterfly.

The two most unique pools in Italy, worth a trip

Kjo pishinë, e cila “prek tokën, ujin dhe qiellin në të njëjtën kohë”, siç thuhet në faqen e hotelit, është e ngritur nga toka në rreth 12 metra dhe është e gjatë 25 metra. Ajo u ndërtua nga hotelieri Christian Gasser, i cili donte t'i shtonte hotelit të tij një pishinë nga e cila mund të admironi bukurinë e pamjeve tipike të Tirolit të Jugut.

E ngrohur gjatë gjithë vitit në një temperaturë prej 32 gradë, kjo pishinë përrallore është e veshur me gurë që ngjajnë me ata të zonës.

Pishinat termale relaksuese Carletti në Viterbo

The two most unique pools in Italy, worth a trip

Rreth 2 km nga Viterbo janë pishinat termale sugjestive Carletti, burime të vërteta uji natyrore me veti të mëdha. Banorët e zonës i quajnë thjesht 'Pozze', për shkak të ngjashmërisë së tyre me puset e mëdha natyrore të ujit të vendosur në kodrat e Lazios.

The water of the Carletti pools is hyperthermic. This means that the pool water temperature is between 30 and 60 ° C and is rich in sulphur, calcium, fluoride and magnesium, as well as mineral salts. Therefore, there are many benefits that can be obtained by taking a dip in these waters. In particular, Carletti pools are a remedy for the respiratory, reproductive and circulatory systems and can give a big hand in the fight against various diseases of the epidermis.