Lajme nga Bota

American Express pezullon transaksionet në Rusi

American Express pezullon transaksionet në Rusi
American Express iu bashkua Visa dhe Mastercard për të pezulluar shërbimet në Rusi.

"Kartat American Express të lëshuara globalisht nuk do të funksionojnë më te tregtarë apo ATM në Rusi. Përveç kësaj, kartat e lëshuara në vend në Rusi nga bankat ruse nuk do të funksionojnë më jashtë vendit," tha American Express në një deklaratë.

Kompania tha gjithashtu se po përfundon të gjitha shërbimet e biznesit në Bjellorusi.

Të shtunën, Visa dhe Mastercard, dy nga rrjetet më të mëdha të pagesave në botë, thanë se kartat e tyre të lëshuara nga bankat ruse do të ndalonin së funksionuari jashtë shtetit.

Megjithatë, ato do të vazhdojnë të operojnë përmes një sistemi përpunimi në pronësi shtetërore në Rusi derisa të skadojnë.

Banka Qendrore e Rusisë tha se disa huadhënës lokalë do të kërkonin të përdorin sistemin e Kinës UnionPay në vend të tyre.

Tiranapost.al