Stil jete

Ke dëgjuar ndonjëherë për notrifobinë? Frika se s`ke prenotuar pushimet

Ke dëgjuar ndonjëherë për notrifobinë? Frika se s`ke

E quajnë “notrifobi”. Një term që mund të duket i paqartë në shikim të parë, por në realitet ju vetëm duhet ta zbërtheni për të kuptuar kuptimin e tij: fobi pa udhëtim, frika se nuk ke planifikuar një udhëtim.

Tema kryesore e ditëve të fundit të pranverës është rezervimi i pushimeve të verës.

Sipas asaj që raportohet nga Observatori mbi tendencat e verës të PiratinViaggio, një platformë online e dedikuar për ofertat turistike, 40% e italianëve vuajnë nga ky lloj ankthi dhe me një incidencë që rritet në 53% tek Gjenerata Z.

Ndaj në Itali vetëm 6% e udhëtarëve u drejtohen zgjidhjeve të minutës së fundit. Se duan të eliminojnë notrifobinë.